Nieuws/Entertainment
411274
Entertainment

Guus aan de kook

Guus Meeuwis en sterrenchef Dick Middelweerd komen met een kookboek. Het boek Het lekkerste van Guus en Dick komt op 11 oktober uit bij uitgeverij Kosmos.

"We hebben het altijd over twee dingen: wielrennen en eten. Het eerste doen we te weinig, het tweede des te vaker en liever. Uit die gesprekken is dit kookboek ontstaan; het is eigenlijk een verzameling van alles wat we zelf het lekkerste vinden”, zegt Guus.

Dick Middelweerd: "Door de jaren heen verzamel je favorieten en dat bracht ons op het idee om deze te bundelen in één kookboek. Er zit een mooie balans in van gerechten die je snel op tafel hebt en recepten waarmee je echt kan uitpakken als je gasten over de vloer krijgt. De gerechten van Guus staan inmiddels ook bij ons thuis op tafel en andersom, dat is precies de bedoeling van dit boek.”

Het lekkerste van Guus en Dick bevat 56 receptens, afwisselend een van thuiskok Guus voor elke dag en een van sterrenchef Dick Middelweerd, met wie Guus vorig jaar een eigen pop-uprestaurant opende in Tilburg.