Nieuws/Entertainment
411337
Entertainment

Cruise: Suri gevangen door demoon

Tom Cruise zit nog altijd helemaal in de Scientology. Het schijnt zelfs zo erg te zijn dat hij gelooft dat zijn dochter Suri bezeten is door kwaadaardige demonen. En de acteur gaat haar bevrijden met exorcisme.

Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Tom Suri al sinds september 2013 niet meer gezien heeft. De Top Gun-acteur zou volgens bronnen van Radar alles ontkennen, maar hij zou juist volgens goed ingelichte ingewijden zo overtuigd zijn door de religie dat hij Suri ziet als 'slechte dochter'.

Cruise wil nu 'reconnecten' met Suri, maar alleen door haar door een slopend Scientology-exorcismeproces te slepen. Eén hooggeplaatste Scientology-insider geeft kerkleider David Miscavige de schuld omdat hij op Tom ingepraat zou hebben. Hij zou hem overtuigd hebben dat in Suri, zijn enige biologische kind, een geest genaamd Thetan schuilt, die gevangen zit in haar lichaam.

"Als je eenmaal in de mindset van Tom zit, hoef je hem niet meer te overtuigen. Een gelovige van deze kerk gelooft dat de kerk altijd gelijk heeft en volgt dan ook de orders", aldus Gary Morehead, voormalig hoofd beveiliging van Tom.

Mocht Suri bevrijd worden van Thetan, dan zal ze toetreden tot de Scientology, als ultieme revanche tegen Katie Holmes, die scheidde van Tom in 2012. Dat wordt bij die religie gezien als een grove misdaad.

Volgens bronnen mist Suri haar vader zeker, maar is de vraag of er een reünie zal plaatsvinden.