Nieuws/Entertainment
411844
Entertainment

'Ruzie om tv-special Prince'

De halfbroers en -zussen van Prince zijn in oorlog met elkaar over een lucratieve tv-special over de overleden zanger. Advocaten rollen over elkaar heen om zoveel mogelijk geld over de rug van His Royal Badness voor hun cliënten naar binnen te harken.

Meer dan een dozijn advocaten is voor drie of vier halfbroers en -zussen bezig om een televisiepakket samen te stellen, waarbij grote muziekproducers en bekende artiesten liedjes van Prince zullen brengen in een special van twee uur lang, ergens in augustus.

De bedoeling is volgens TMZ om zes halfbroers en -zussen co-producers van de show te maken, zodat ze genoeg geld binnenslepen om eventueel te gebruiken in de slepende zaak rond de nalatenschap van de zanger.

Zus Tyka (en nog een andere halfbroer of -zus) zou niet mee willen werken en zelf een special willen maken. Bovendien zijn de familieleden woedend op haar omdat ze gratis in een huis woont dat van Prince is en de hypotheek van dat onderkomen nog steeds betaald wordt door de bank. De halfbroers en -zussen willen een zelfde soort compensatie, maar krijgen vooralsnog niks.

Een bron van de entertainmentsite weet dat de onderhandelingen erg stroef gaan. De advocaten hebben elkaar vorige week ontmoet en dat werd 'erg vervelend'. "Niemand kan het met elkaar eens worden."