Nieuws/Entertainment
412526682
Entertainment

Sjors Fröhlich geïnstalleerd als burgemeester

Sjors Fröhlich is officieel begonnen met zijn nieuwe baan als burgemeester van Vijfheerenlanden. De voormalig hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio is donderdag geïnstalleerd en kreeg tijdens een speciale raadvergadering in het gemeentehuis in Meerkerk de ambtsketen omgehangen.

Fröhlich volgt Jan Pieter Lokker op, die sinds 1 januari waarnemend burgemeester was. Dinsdag nam Fröhlich live op de radio afscheid van BNR. Op zijn laatste dag verving hij Jörgen Raymann eenmalig in het programma Ask Me Anything. „Dankjewel dat ik je showtje een uurtje mocht stelen”, sprak Fröhlich, die tien jaar geleden voor het laatst zelf op de radio te horen was, aan het einde van de uitzending. Hij beloofde de luisteraars dat zijn burgemeesterschap geen definitief vertrek is bij de radio. Eerder zei hij al na te denken over het maken van een burgemeesterspodcast.

Begin oktober onthulde Fröhlich dat hij stopt als hoofdredacteur van BNR. Eerder verzorgde hij onder meer jarenlang de presentatie van het Radio 1-programma Stand.nl, was hij verslaggever bij Radio Tour de France en maakte hij programma’s bij Radio 2 en 3.

Sjors Frohlich tijdens de installatie als burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

Sjors Frohlich tijdens de installatie als burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.