Nieuws/Entertainment
413867
Entertainment

Hadewych treedt door kinderen op achtergrond

Het moederschap heeft ertoe geleid dat Hadewych Minis' blik op het leven is veranderd en dat ze tegenwoordig meer op de achtergrond treedt. "In mijn vak gedraag je je vaak egoïstisch; je staat in de aandacht, krijgt applaus, wordt gepamperd. Nu kan ik mezelf wegcijferen, en dat voelt heel lekker"

Dat zegt de actrice en zangeres in gesprek met Het Parool. Door de komst van haar twee kinderen, zoon Salvador en dochter Catalina, is het acteerwerk op een laag pitje komen te staan. "Die ambitie is er nog steeds, maar ik kan het werk nu ook loslaten als ik thuis ben. Dan ben ik met mijn hoofd helemaal bij mijn kinderen. Juist daardoor ben ik beter geworden in mijn vak. Ik durf veel meer te vertrouwen op mijn intuïtie. Hiervoor had ik altijd het gevoel dat een goed resultaat alleen kon ontstaan door hard en veel te werken."

Niet alleen het moederschap heeft Hadewych gelukkiger gemaakt, want ook het ouder worden speelt daarbij een belangrijke rol. De 39-jarige actrice zegt hierover: "Ik heb weinig problemen met ouder worden, vind het leven juist steeds leuker worden. (...) Ik weet steeds beter wie ik ben en vind mezelf eigenlijk fysiek op mijn mooist. Ik zie heus wel dat er van alles begint te hangen, maar toen alles nog strak was, voelde ik me veel onzekerder."