Entertainment/TV
414657731
TV

Groots aangekondigde Dansmarathon haalt top 25 niet

De dansmarathon op SBS6 is vooralsnog geen kijkcijferhit. Het groots aangekondigde programma ging donderdagavond van start. Maar ondanks de aftrap door kijkcijferkoning Martien Meiland keken er het eerste uur niet meer dan 265.000 mensen naar en gaandeweg de avond is dat alleen maar minder geworden. Het programma belandde niet in de top 25 van best bekeken programma’s.

Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Na de aftrap liepen de kijkcijfers in de loop van de avond terug. Rond middernacht keken er nog 128.000 mensen.

Tijdens de tv-show gaan koppels de dansvloer op voor het goede doel en voor een geldprijs. Het duo dat in vijftig uur tijd de minste rust heeft genomen, wint een bedrag van 100.000 euro.

Op SBS6 is de komende dagen alleen maar de dansmarathon te zien. De strijd tussen honderd koppels wordt alleen onderbroken voor vaste programma’sHart van Nederland en Shownieuws die gisteravond meer kijkers trokken met respectievelijk 552.000 en 442.000 belangstellenden. Het eerste koppel, Richard en Els, werd rond middernacht met kramp afgevoerd.

Het Televizier-Ring Gala op NPO1 trok dezelfde avond bijna 2 miljoen kijkers getrokken. Hiermee werd het aantal kijkers van afgelopen jaar wel overtroffen (1,8 miljoen), maar het record van 2019, toen ruim 2,5 miljoen mensen keken, werd niet benaderd.