Nieuws/Entertainment
416578
Entertainment

'911-beller Prince mogelijk vervolgd'

De man die 911 belde omdat hij Prince dood in huis vond, wordt misschien vervolgd. Hij had namelijk pillen in zijn tas bij zich. En hij is de zoon van een arts, maar zelf geen gediplomeerde dokter.

De advocaat van deze 911-beller Andrew Kornfeld claimt dat zijn cliënt recht heeft op immuniteit, omdat hij juist de barmhartige Samaritaan aan het uithangen was.

Andrew had synthetische opium bij zich. De onderzoekers zijn bijzonder geïnteresseerd waarom hij die pillen die dag bij zich had. Deze pillen worden doorgaans gebruikt om mensen te laten afkicken van pijnstillers als Percocet. Mocht dat nou net de pijnstiller zijn waar Prince naar verluidt aan verslaafd was.

Volgens zijn advocaat is er een wet in Minnesota waarin staat dat mensen die - ondanks dat ze de wet overtreden met drugs - vrijgepleit worden als ze 911 bellen. Zodoende worden deze mensen aangespoord om andere mensen te helpen die in nood zitten, zonder dat ze worden aangeklaagd.

Volgens TMZ dacht Andrew echter dat hij naast immuniteit ook geld zou krijgen als hij de alarmdiensten zou bellen. En dat staat weer niet in de wet. Sterker nog, als de beller compensatie verwacht voor zijn telefoontje, vervalt de immuniteit blijkbaar.

Dokter Howard Kornfeld van het Recovery Without Walls centrum (en vader van Andrew) zou een afspraak hebben gemaakt met Prince op 20 april, voor 22 april. Omdat het wat lang zou duren, stuurde Howard zoon Andrew naar Prince. Dit bleek helaas te laat.