Nieuws/Entertainment
419969169
Entertainment

Disney heeft voor het eerst biseksueel hoofdpersonage in serie

Voor het eerst speelt een biseksueel personage de hoofdrol in een door Disney geproduceerde serie. De primeur is voor animatieserie The Owl House, die te zien is op Disney Channel. Het is niet de eerste keer dat er een lhbti-karakter in een Disney-productie zit, maar tot nu toe speelden zij alleen kleine rollen.

Het gaat om het personage Luz Noceda, een tiener die in een andere wereld terechtkomt om een heks te worden. In een van de afleveringen wordt ze door haar vrouwelijke klasgenoot Amity naar het bal gevraagd en dansen ze samen. In de serie werd ook gehint op de romantische gevoelens die Amity voor Luz heeft.

De maker van de serie, Dana Terrace, bevestigt op Twitter dat het inderdaad om een biseksueel personage gaat. Ze onthulde ook dat het een grote moeite was om het voor elkaar te krijgen, omdat haar aanvankelijk werd verboden om biseksuele of homoseksuele relaties in de serie te verwerken. „Gelukkig heeft mijn koppigheid zich uitbetaald en word ik nu gesteund door de leiding van Disney”, aldus Terrace.