Entertainment/Cultuur
421734019
Cultuur

Disney-ontwerper over kritiek Sneeuwwitje-attractie: ’Fantastisch gedaan!’

Jim Shull

Jim Shull

Disney-ontwerper Jim Shull, die al sinds 1988 attracties ontwerpt in de Disney-parken, heeft gereageerd op de commotie die afgelopen week ontstond over de nieuwe attractie van Sneeuwwitje in Disneyland Anaheim.

Jim Shull

Jim Shull

In een lokale krant uit San Francisco werd onlangs een verhaal gepubliceerd over de nieuwe uitvoering van Snow White’s Enchanted Wish, een darkride-attractie waarbij de bezoeker in een karretje door het verhaal van de Disneyfilm Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen wordt gevoerd.

Aan het einde is te zien hoe de prins Sneeuwwitje ’tot leven’ kust, wat stuitte op weerstand van de journalist die het stukje schreef. Volgens haar kon het anno 2021 niet dat kinderen zo wordt geleerd dat het oké zou zijn om anderen te zoenen als zij daar zelf geen toestemming voor hebben gegeven.

Op Twitter verdedigt Shull zijn collega’s die aan de attractie hebben meegewerkt. „Door de jaren heen kunnen culturele verschillen zich voordoen, maar we moeten wel erkennen dat de attractie accuraat is wat betreft het verhaal waarop de film is gebaseerd. Mensen mogen het verhaal natuurlijk niet leuk vinden, maar het ontwerpteam heeft het fantastisch gedaan!”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo