Nieuws/Entertainment
424065272
Entertainment

Prins Philip (98) weer thuis

Koningin Elizabeth en prins Philip

Koningin Elizabeth en prins Philip

Goed nieuws voor prins Philip, hij zal namelijk de kerstdagen thuis doorbrengen. De 98-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth is afgelopen dinsdag ontslagen uit het ziekenhuis in Londen. Hij was daar vrijdag opgenomen. Wat Philip precies mankeerde, is niet bekendgemaakt.

Koningin Elizabeth en prins Philip

Koningin Elizabeth en prins Philip

De hoogbejaarde hertog van Edinburgh verliet lopend het King Edward VII ziekenhuis. Hij stapte daarna in een donkergroene Land Rover. Het koninklijk huis liet later weten dat Philip is teruggekeerd naar landgoed Sandringham. Daar brengt de koninklijke familie traditioneel de kerst door.

De zoon van Philip, prins Charles, stelde maandag al dat zijn vader het goed maakte. „Als je zijn leeftijd bereikt, werken dingen niet zo goed meer. Er wordt goed voor hem gezorgd in het ziekenhuis”, zei de kroonprins tegen verslaggevers.

Philip is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgenomen in het ziekenhuis voor uiteenlopende medische problemen. De prins was in januari ook betrokken bij een verkeersongeval. Toen botste hij met zijn Land Rover op een andere wagen, waardoor een van de inzittenden haar pols brak. Philip bood later excuses aan en leverde zijn rijbewijs in.

Via een verklaring van Buckingham Palace bedankt de 98-jarige prins iedereen die met hem heeft meegeleefd en beterschap heeft gewenst.