Nieuws/Entertainment
427262
Entertainment

Gerard Joling wilde Prince juist eren

Een tweet van Gerard Joling over het overlijden van Prince zorgde donderdag voor de nodige ophef. De zanger laat nu weten dat hij het allemaal iets anders bedoelde.

Gerard schreef na het overlijden van het popicoon: "Prince een groot artiest en legende overleden. Ik zal nooit vergeten dat hij ooit aanwezig was bij een optreden van mij in Amsterdam."

De reacties die hierop volgden logen er niet om. Zo liet Paul de Leeuw weten: "Dit zegt toch wel wat ff hé?", terwijl Claudia de Breij reageerde met: "Troostrijk".

"Ik heb het bericht vanuit mijn hart gestuurd. Ik vind het verschrikkelijk dat hij is gestorven en ik wilde hem op deze manier eren", zegt de zanger in gesprek met NU.nl.

Over het destereffende concert vertelt Gerard: "Ik stond in de Biblos in Amsterdam en daar kreeg ik te horen dat Prince misschien zou komen kijken. Ik begon met zingen, ik had toen nog niet veel hits, was nog een jong jongetje. En daar stond hij, vooraan in het midden, tussen twee bodyguards. Hij bleef naar vier, vijf nummers luisteren. Lachend."

De zanger vertelt verder dat hij daarna nog veel optredens van de popster heeft bezocht. "We hadden een gezamenlijke vriendin, zodat ik vaak gratis kaartjes kreeg. Het was echt een ongelooflijke artiest om naar te kijken."

Ondanks dat was Geer geen groot fan van Prince: "Maar The Most Beautiful Girl heb ik helemaal platgedraaid."