Nieuws/Entertainment
427363
Entertainment

Nicki Minaj geeft vrouwen geldadvies

Vrouwen moeten schaamtelozer zijn als ze over geld onderhandelen. Dat is het advies dat Nicki Minaj geeft in een video die ze opnam voor tijdschrift Time.

"Ik vroeg al vroeg in mijn carrière bedragen met zes getallen voor een optreden. Ik dacht 'als andere rappers dat verdienen, dan moet ik dat ook hebben'. Ik wist dat ik altijd mijn uiterste best deed in mijn optredens, en wilde daar ook voor gecompenseerd worden."

De rapper roept vrouwen met een eigen zaak op om te vechten voor hun geld. "Als je weet dat je goed ben in wat je doen, schaam je dan niet daar ook de hoogste prijs voor te vragen. Laat je niets ontzeggen."

Nicki maakte de video naar aanleiding van haar plekje in de lijst met de honderd invloedrijkste mensen van het moment, die Time samenstelde. In de categorie Artiesten werden onder meer Charlize Theron, Oscar Isaac en Ariana Grande opgenomen. In de sectie Titanen staan onder meer Paus Franciscus en Dwayne 'The Rock' Johnson zij aan zij, terwijl sterren als Adele, Usain Bolt en Minaj zijn ingedeeld in de categorie Iconen.

Covers

Het tijdschrift brengt de special met de toonaangevende lijst uit in zes verschillende edities, ieder met een eigen cover. Nicki Minaj staat op één van die voorpagina's, de andere worden gesierd door Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio, de Franse politica Christina LaGarde, Facebookoprichter Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla, Quantico-actrice Priyanka Chopra en Lin-Manuel Miranda, die de musical Hamilton schreef.

Koningin Máxima is de enige Nederlander op de top-100. De vorstin wordt genoemd in de categorie Leiders.