Nieuws/Entertainment
427401
Entertainment

Laatste dankwoord Prince

Prince stuurde, daags voor zijn overlijden, nog een bericht de wereld in voor al zijn fans.

De zanger, die donderdag op 57-jarige leeftijd overleed, schreef begin deze week: Thanx everybody 4 your extra time & ur... - dank iedereen voor jullie extra tijd en jullie... Het is een verwijzing naar zijn grote hit Kiss.

De artiest stond op 14 april, precies een week voor zijn dood, nog op een podium in Atlanta. Aanwezigen laten nu weten dat zij niet in de gaten hadden dat er iets met hem aan de hand zou zijn. Een dag daarvoor moest het privévliegtuig van Prince nog een noodlanding maken omdat hij onwel was geworden en met spoed in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Het zou gaan om griep. De zanger overleed donderdag op zijn landgoed Paisley Park in de Amerikaanse staat Minnesota.

Prince, ook bekend als His Royal Badness, TAFKAP (the artist formerly known as Prince) en onder diverse andere bijnamen, had grote hits met nummers als When Doves Cry, Let's Go Crazy, Controversy, Purple Rain en 1999. Het album Purple Rain wordt algemeen beschouwd als een van de gedenkwaardigste albums aller tijden. Prince verkocht meer dan 100 miljoen platen.

THANX EVERYBODY 4 UR EXTRA TIME & UR...— Prince (@prince) April 17, 2016