Nieuws/Entertainment
427427
Entertainment

Weduwe David Bowie onthult geheim van hun gelukkige huwelijk

Iman Abdulmajid deed vlak voor het overlijden van haar man David Bowie een boekje open over hun succesvolle huwelijk.

Iman vertelde voor David's dood in het programma Where are they now?, dat pas nu is uitgezonden op Oprah Winfrey's zender OWN, openhartig over hun relatie.

"We zijn ons allebei bewust van het verschil tussen een personage en de persoon zelf", legt het zestigjarige supermodel uit. "Als we thuis zijn, zijn we gewoon Iman en David. Niemand anders."

Volgens Iman is de reden dat hun op dat moment 24 jaar durende huwelijk zo goed was heel simpel. "Het draait allemaal om timing. Als je zo'n relatie op het juiste moment krijgt, op het moment dat je er echt klaar voor bent, is het een prioriteit in je leven. Als je carrière erg belangrijk voor je is, trouw dan niet en krijg geen kinderen, want één van die zaken zal verwaarloosd worden. Ik weet wat wij vrouwen álles willen, maar we kunnen niet alles wat we willen tegelijktijd hebben. Dus stel prioriteiten. En je hoeft heus niet te trouwen", vindt Iman. "Waarom móet je trouwen?"

David stierf op 10 januari aan de gevolgen van kanker. Hij werd 69 jaar. Hij liet behalve Iman ook hun dochter Lexi (15) en zijn zoon Duncan (44) achter.