Nieuws/Entertainment
427592
Entertainment

Jan Smit verovert na Duitsland ook Oostenrijk

Jan Smit's samenwerking met zijn Duitse maat Florian Silbereisen en de Belgische zanger Christoff legt hem bepaald geen windeieren: het eerste album van KluBBB3 is ook in Oostenrijk een groot succes.

Hun debuutplaat Vorsicht Unzensiert! gooit ook daar hoge ogen en staat nu al in de top vijf van de best verkopende albums.

Ook in Duitsland doet het drietal het goed: daar kwam het album een paar weken terug op de zevende plaats binnen in de hitlijsten en het blijft alleen maar stijgen: deze week staat Vorsicht Unzensiert! op de vierde plek van de best verkochte albums. "Het gaat zo hard momenteel, ik weet niet wat me overkomt", jubelt Jan.

Jan vertelde eerder aan deze krant dat zijn samenwerking met de Duitse presentator Florian en de Belgische zanger Christoff niet bepaald uit de lucht komt vallen. Sterker nog; het ontstaan van KluBBB3 is vooral te danken aan zijn vorig jaar overleden manager Jaap Buys...

"We zijn er drie jaar mee bezig geweest het van de grond te tillen en eigenlijk is dit het laatste project van mijn manager Jaap", vertelde Jan in januari. "Het was zijn grote droom Duitsland nog een keer te veroveren. Vlak voordat hij deze zomer overleed zei hij nog: ‘Zorg er nou voor dat dat een succes wordt.’ En ik moet zeggen: het gaat voortvarend van start!”