Nieuws/Entertainment
427648
Entertainment

Amerikaanse sterren vieren cannabisdag

Miley Cyrus, Snoop Dogg en Rihanna deelden woensdag via sociale media foto's en video's waarop ze rokend te zien waren. Daarmee wilden ze laten zien dat ze, net als veel andere Amerikaanse sterren, de nationale cannabisdag van 20 april vierden.

"Fijne 4/20", zo wenste Miley haar volgers op Twitter toe, met daarbij een foto waarop ze een trekje neemt van een grote joint.

happy 4/20    pic.twitter.com/QXHMt4wVtv

— Miley Ray Cyrus (@MileyCyrus) 21 april 2016

Ook Rihanna wenste haar volgens een 'fijne 420'. Snoop Dogg zat er zelfs dinsdagavond al helemaal klaar voor. Met een kerstmanmuts op zijn hoofd en een zonnebril op vierde de rapper '420-avond'. Verder lieten onder anderen Seth Rogen en Wiz Khalifa weten de dag te vieren.

Happy 420, look out for Needed Me TODAY at NOON EST. pic.twitter.com/J5XYHQrout

— Rihanna (@rihanna) 20 april 2016

'420' ontstond in de jaren 70, toen een groep cannabisfans in de Californische plaats San Rafael elkaar om twintig minuten over vier 's middags begonnen te ontmoeten. Uiteindelijk werd de zin '420' in plaats van een verwijzing naar dat tijdstip een codewoord onder jongeren voor het roken van marihuana, en de datum 4/20, zoals 20 april in Amerika wordt geschreven, een soort feestdag om het roken van marihuana te vieren.