Nieuws/Entertainment
428489
Entertainment

Ex wil Ruud Gullit failliet

CHRISTINA PENSA, de tweede ex-vrouw van RUUD GULLIT, maakt haar dreigementen waar en lijkt vastbesloten de voetballer failliet te laten verklaren. Dinsdag buigt de rechter in Amsterdam zich over dit verzoek.

De voormalige stervoetballer zou, opnieuw, € 83.000,- achterlopen met de forse alimentatieverplichting die hem door de Italiaanse rechter is opgelegd. Op 22 maart blijkt in deze kwestie een eerste behandeling te zijn geweest. Toen werd het faillissementsverzoek niet ingewilligd omdat Ruud tijdens de zitting beweerde dat hij alles zou hebben betaald en geen schulden zou hebben.

Maar dinsdagmiddag dient nu het hoger beroep dat Pensa heeft ingesteld. Haar advocaten GLENN HAULUSSY en MASSIMO DIMARCO hebben dat vandaag tegenover PRIVÉ bevestigd. Pensa: "Volgens Ruud zouden mijn kinderen en ik alleen achter zijn geld aan zitten. We zouden lui zijn en niet willen werken. Mijn kinderen en ik willen alleen waarop wij volgens de wet recht op hebben."

In Italië is een en ander zo geregeld dat Ruud alimentatie betaalt zolang de kinderen, ook al zijn ze ruimschoots volwassen, nog bij hun moeder wonen.

Zoon QUINCY (1991) en dochter CHEYENNE (1994) zouden dan ook nooit haast hebben gemaakt in die situatie verandering te brengen, waardoor voor Gullit de teller al bijna twintig jaar na de scheiding in 1997 doortikt.