Nieuws/Entertainment
429011479
Entertainment

Lionel Richie denkt aan nieuwe versie ’We are the world’

Het is deze maand precies 35 jaar geleden dat artiesten samen We Are The World zongen. De wereldwijde coronacrisis en het jubileum lijken Lionel Richie goede redenen om dat nu weer te doen, vertelt hij aan People.

Lionel schreef het liedje in 1985 samen met Michael Jackson om geld op te halen voor honger in Afrika. Ze zongen het samen met artiesten als Cyndi Lauper, Stevie Wonder en Diana Ross en haalden meer dan 63 miljoen dollar op. Het nummer spookt de afgelopen dagen veel door Lionels hoofd. „De mensen die in staat zijn om te helpen, doen we dat voor onze broers en zussen? Of laten we ze buiten in de kou staan?”

Door de crisis was de 70-jarige Amerikaan genoodzaakt een stapje terug te doen en na te denken over hoe hij kan helpen. „Wat er in China en in Europa is gebeurd, is nu ook hier”, legt de zanger uit. „Het heeft betrekking op ons allemaal. We maken het allemaal samen mee.”

Boodschap

Tien jaar geleden verscheen er al een nieuwe versie van We Are The World om geld op te halen voor de aardbevingen in Haïti. Lionel zou nu graag hetzelfde doen. „Twee weken geleden zeiden we nog dat we niets wilden doen met het jubileum omdat het niet de tijd is om een jubileum te verkopen. Maar de boodschap is zo duidelijk.”

De zanger had een poging gedaan om een nieuw nummer te maken, maar komt steeds terug bij de tekst van We Are The World. „Elke keer als ik probeerde een andere boodschap te schrijven, schrijf ik diezelfde woorden.”