Nieuws/Entertainment
429199
Entertainment

Victoria bijt van zich af

Victoria Koblenko heeft nog nooit zoveel haatmail gekregen als de afgelopen weken in aanloop naar het referendum. "Ik heb nog nooit zoveel mensen moeten blocken."

Dat schrijft de van oorsprong Oekraïnse op Instagram. "Mensen vonden hun recht op ‘alles mogen zeggen’ zo heilig dat ze terug bleven komen onder een andere naam/profiel om hun recht af te dwingen. Schaamteloos."

Ook uit ze haar zorgen over het feit dat sociale media in haar ogen steeds meer een podium worden voor asociaal gedrag. "Hoe mensen anoniem seksistische, racistische en discriminerende uitingen doen. Straffeloos, schijnheilig en gewetenloos schermen mensen met de vrijheid van meningsuiting zonder zich rekenschap te geven van het feit dat dat we in Nederland alles mogen zeggen niet gelijk staat aan de fatsoensnorm waarbij je alles hoeft te zeggen."

Als ze haar verhaal vervolgt, blijkt dat ze regelmatig scheldkanonnades over zich heen heeft gekregen. "Een hoop mensen was het niet met me eens in de aanloop naar het referendum en dat moet kunnen. Maar nog niet eerder heb ik zoveel door haat gedreven berichten gelezen. Het onschuldige doch denigrerende ‘lieverd’ en ‘pop’ maakten plaats voor ontelbare variaties van hoer. Mijn IQ zou gelijk zijn aan dat van een veldmuis, mijn intellect aan een krop sla en mijn talent gelijk aan een slipje. Ik was de Joseph Goebbels van Oekraïne en deze varkenssnuit moest vooral oprotten, wegwezen, opzouten naar mijn ‘eigen’ land, al dan niet met een oprotpremie."

Samen met Jasper Suyk heeft Victoria nu een fotoshoot gedaan om te reageren op alle verwensingen. "Soms zegt een beeld meer dan duizend mean tweets." Victoria is naakt te zien op de foto. "We wilden werken met een onaantastbare buitenkant die ‘levend’ wordt wanneer de onzichtbare, anonieme ‘gast’ er een stuk vlees van snijdt. Niet om te eten, maar puur om te verminken.” #Gefileerd is het bijschrift van Suyk bij de foto.