Nieuws/Entertainment
429333
Entertainment

’André Hazes populairste artiest van dit jaar’

Andre Hazes

Andre Hazes

André Hazes heeft vandaag de Ticketmaster Award gewonnen voor populairste artiest van 2016/2017. Marco Borsato, die vorig jaar deze award won, reikte hem de prijs uit tijdens Buma NL in TivoliVredenburg.

Andre Hazes

Andre Hazes

„Vandaag een mooie award in ontvangst mogen nemen van Ticketmaster”, schrijft een blije Hazes op Instagram. En in een volgende post: „Populairste artiest 2016/2017. Nou dank jullie wel!”.

Tijdens de eendaagse conferentie Buma NL, een initiatief van Buma Cultuur en Buma/Stemra kunnen Nederlandse artiesten, componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers, labels en muziekliefhebbers met elkaar netwerken of discussiëren in panelbijeenkomsten. De intiatiefnemers willen hiermee de erkenning voor Nederlandstalige muziek vergroten. Daarom reiken ze vandaag een groot aantal awards uit. De jonge Hazes is voor nog vier awards genomineerd in de categorie Hollands, waaronder die voor het Meest Succesvolle Album en Meest Succesvolle Single.

Nieuwe awards

Voor het eerst dit jaar reikt Buma NL ook awards uit voor urban en alternatieve muziek. In de categorie ’urban’ is onder andere rapper Boef genomineerd voor Meest Succesvolle Album met zijn album Slaaptekort. De Nederlandse rapper maakt daarnaast dubbel kans in de categorie Meest gedraaid in de Nederlandse Horeca. Hij is genomineerd met zijn nummer Habiba, maar ook met Krantenwijk, de rap waarin hij samenwerkt met Lil Kleine.

Marco Borsato, vorig jaar nog de winnaar van de Ticketmaster Award, maakt vandaag nog kans op de award voor Meest Succesvolle Single, met Breng me naar het water, die hij samen met Matt Simons maakte.