Nieuws/Entertainment
429571
Entertainment

Brian May haalt uit naar Sacha Baron Cohen

Gitarist Brian May heeft fel gereageerd op kritiek die Sacha Baron Cohen eerder uitte over de film die gemaakt wordt over rockband Queen.

 “We vonden hem gewoon niet goed genoeg voor de rol”, zegt May tegen Daily Mail over de komiek die Freddie Mercury moest gaan vertolken in de film.

Cohen sprak veel met Queen over de film. Volgens May ging dat heel lang in goede harmonie. “Maar toen vertrok hij en sindsdien vertelt hij allemaal onwaarheden”, zegt de gitarist over de breuk in 2013. Onlangs nog zei Cohen dat de overgebleven bandleden alleen maar een zoetsappige film wilden maken omdat ze hun image niet wilden beschadigen. “Waarom zouden we dat willen?”, moppert May. “Zijn wij dan mensen die de waarheid niet durven te laten zien?”

Volgens May werd gedurende de gesprekken steeds duidelijker dat Cohen niet geschikt was om vorm en inhoud te geven aan de rol van Freddie Mercury. “En als je ziet wat hij recent heeft gedaan, wordt het steeds duidelijker dat we het bij het rechte eind hebben.”

Intussen heeft Queen Ben Whishaw op het oog om Freddie Mercury te gaan spelen. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer de film in première gaat. “We hebben een verhaal en een regisseur”, zegt May. “De film komt pas uit als we er echt helemaal tevreden over zijn.”