Nieuws/Entertainment
429854
Entertainment

K3-Kristel in programma over kinderrechten

Kristel Verbeke is niet alleen de manager van de nieuwe K3, maar gaat op het Belgische Ketnet ook een nieuw programma presenteren.

"Blij en trots dat ik vandaag eindelijk mag vertellen dat ik samen met Ketnet een programma ga maken rond kinderrechten", schrijft Kristel op haar Instagram.

Het programma wil het onderwerp bespreekbaar maken en tonen hoe kinderen zelf kinderrechten ervaren en Kristel neemt dus de presentatie in handen. "Het is belangrijk dat kinderen hun rechten kennen", zegt het voormalig lid van de Belgische meidengroep tegen VRT.

"En dat zij een eigen mening en een eigen stem hebben in het debat, en ook luisteren naar de mening van de andere kinderen. Ik vind al jaren veel inspiratie bij kinderen. Ze bekijken de wereld vanuit een ander standpunt en daar kunnen wij als volwassenen soms nog iets van leren. Ik ben dan ook blij dat ik "hun stem" mag zijn. Zo kan ik naar volwassenen toe vertolken wat de kinderen zelf vinden van hun rechten. Daarom werk ik ook graag mee aan dit nieuwe programma.”