Nieuws/Entertainment
429882
Entertainment

Nick en Simon gaan elkaar inmaken

Nick en Simon nemen het onder leiding van Kim-Lian van der Meij tegen elkaar op in de nieuwe vrijdagavondshow Zullen we een spelletje doen? van SBS6. Teamcaptain en spelletjesliefhebber Nick heeft zin in de strijd.

"Aan hotelbars hebben Simon en ik heel wat kaartspellen gedaan en op mijn telefoon staan apps van Trivia Crack en De Slimste Mens. In de vriendenkring spelen we regelmatig het gezelschapsspel Thirty Seconds. Ja, ik durf mezelf wel een liefhebber te noemen.’’

Zullen we een spelletje doen? bevat verschillende onderdelen waarmee Nick en Simon elkaar de loef proberen af te steken, samen met gast-BN’ers en iemand uit het publiek. Parate kennis komt daarbij van pas. Nick: ‘’Wie de eerste ronde wint, krijgt de inschattingsvraag. Hoeveel punten wil je verdienen? Het aantal stoelen in Carré of het aantal sterren op de Walk Of Fame?"

Schaakklok

Daarop volgt een ronde met de schaakklok waarin de teams drie goede antwoorden moeten geven terwijl de klok terug tikt. "Noem de namen van drie kleinkinderen van Beatrix of de kleinste staten van Europa. Wiens tijd op is, heeft verloren’’, legt Nick uit.

De spelletjesshow is na Lekker Nederlands het tweede programma dat Nick en Simon voor SBS6 maken. "Het is niet pretentieus, maar leuk in een pubquiz-achtige setting waarbij het publiek kans maakt op rondjes bier en worst.”

Gast

In de afleveringen zijn Ronald en Michel Mulder te gast, maar ook Dennis Weening en Irene Moors. Andere duo’s die in de vrijdagavondshow langskomen zijn Dennis van de Ven en Romy Monteiro en Winston en Renate Gerschtanowitz.

Nick heeft het naar zijn zin bij SBS. In het najaar is hij zonder Simon te zien in The Next Boy/Girl Band. In deze show zal Nick een boyband samenstellen, terwijl John Ewbank een girlband creëert. Achter de schermen werkt SBS6 aan nóg een programma voor Nick en Simon. Nick: ‘’Elke week krijgen we weer een nieuw format door onze brievenbus. We krijgen veel vrijheid en kunnen ook onze eigen ideeën doorspelen.”

Hand in hand

Uiteraard ontbreken de muzikale onderdelen niet in de nieuwe vrijdagavondshow die vanaf 8 april te zien is. Nick: ‘’Al sinds ons eerste album gaan televisie en muziek bij ons hand in hand. We blijven dicht bij onszelf en dat doen we nog steeds. We proberen met man en macht muziek op de Nederlandse televisie te vertegenwoordigen.”

Muzikale optredens van Nick en Simon zijn dit jaar schaars. Het duo bestaat dit jaar tien jaar en viert dit op 17 december met een jubileumshow in Ahoy.