Nieuws/Entertainment
431060
Entertainment

Rokjesdag viert Rokjesdag

De romantische komedie Rokjesdag, die momenteel in de bioscopen draait, viert zondag de dag waaraan de film zijn naam ontleent.

Volgens kenners wordt het 3 april de eerste echt zomerse dag van dit jaar, zodat veel vrouwen die dag spontaan weer luchtige kleren dragen. Daarom krijgt iedereen (ook mannen) die zondag in een rokje naar de bioscoopfilm Rokjesdag gaat het tweede kaartje voor die film gratis. Dat heeft distributeur Entertainment One zaterdag bekendgemaakt.

"Na zondag moeten we weer heel wat weken op de zon wachten", vreest regisseur Johan Nijenhuis. "Daarom willen we meer mensen de kans geven rokjesdag in de bioscoop te vieren." Hij voegt er overigens aan toe dat "een man helemaal geen rokjesdag mag uitroepen: dat is een goed bewaard geheim tussen vrouwen onderling. Die bepalen dat zelf.” Op de site van de film wordt zaterdag een lijst met bioscopen geplaatst die meedoen aan de actie.

Rokjesdag volgt een groot aantal personages die op rokjesdag op zoek zijn naar liefde, onder meer tijdens een grote kookworkshop voor vrijgezellen. De hoofdrollen worden gespeeld door Lieke van Lexmond, Birgit Schuurman, Loek Peters, Carly Wijs, Anne-Marie Jung, Jim Bakkum, Barbara Sloesen en Martijn Fischer.

Regisseur

Regisseur Johan Nijenhuis maakte de afgelopen vijftien jaar al een groot aantal zeer succesvolle romantische komedies, zoals Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, Volle Maan en Costa!.

De film trok tot nu toe ruim 250.000 bezoekers. Ter gelegenheid van het begin van de zomer vindt zondag in Amsterdam ook een speciale 'rokjesdagloop' plaats.