Entertainment/TV
431495197
TV

Disney+ censureert The Simpsons in Hongkong

Een aflevering van The Simpsons waarin de familie het Tiananmenplein in Peking bezoekt, is uit het aanbod van Disney+ verwijderd in Hongkong. Dat hebben verschillende sociale media-gebruikers in de regio laten weten, zo merkte The Hollywood Reporter zondag op.

In de aflevering uit 2005 bezoeken Homer, Marge, Lisa, Bart en Maggie Simpson het plein, ook bekend als het Plein van de Hemelse Vrede, waar in 1989 een massaal protest tegen de Communistische Partij van China werd neergeslagen met honderden doden tot gevolg. De makers van The Simpsons stelden in de aflevering de censuur in het land aan de kaak door de geanimeerde familie langs een herdenkingsbord te laten lopen waarop staat: ’Op deze plek is in 1989 niets gebeurd’.

Hongkong is een speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China. De Chinese autoriteiten hebben in de afgelopen jaren veel censurerende maatregelen ingevoerd in de stad. Zo mogen daar sinds vorige maand geen films vertoond worden die ingaan tegen het ’Chinese nationale veiligheidsbelang’. Personen die een ongeautoriseerde film vertonen, kunnen tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 115.000 euro krijgen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop