Nieuws/Entertainment
432160
Entertainment

Akon maakt solarmissie waar

Akon is hard op weg miljoenen Afrikanen van zonne-energie te voorzien. Dat vertelt de Senegalees-Amerikaanse artiest in een interview met Huffington Post.

Vorig jaar werd zijn initiatief Solar Academy gelanceerd, waarmee technici in tientallen Afrikaanse landen worden getraind in het installeren van zonnepanelen. Op deze manier moeten 600 miljoen mensen toegang krijgen tot zonne-energie. Het initiatief maakt onderdeel uit van de organisatie Akon Lightning Africa die in 2014 van start ging.

"Sinds de aankondiging vorig jaar zijn we gegroeid", vertelt Akon. "We zijn momenteel in achttien landen en het groeit heel snel. Ik denk dat we de deadline van 48 landen in 2020 gaan halen."

Het was niet makkelijk het project van de grond te krijgen. "De uitdagingen in het begin waren het opzetten van een team en mezelf onderwijzen op het gebied van energie en duurzaamheid en de gebieden waarin we het gaan installeren in Afrika. En natuurlijk het omgaan met een aantal staatshoofden zodat zij begrijpen wat de voordelen van duurzame energie zijn."

Ondertussen werkt Akon ook aan nieuwe muziek. Het album Stadium wordt zijn eerste plaat in zeven jaar.