Nieuws/Entertainment
432164
Entertainment

Meryl Streep neemt afstand van biografie

Meryl Streep heeft afstand genomen van een biografie over haar die binnenkort uitkomt. Hier staat onder meer in geschreven dat Dustin Hoffman haar een klap verkocht op de set van Kramer Vs. Kramer.

"Mevrouw Streep heeft geen commentaar op dit boek", zo verklaart een woordvoerder aan Gossip Cop. "Het was niet geauthoriseerd. Ze heeft er geen bijdrage aan geleverd en ze heeft het niet gelezen."

De auteur van het boek, Michael Schulman, heeft in een artikel voor Vanity Fair een voorproefje gegeven. Daarin schrijft hij dat Dustin Hoffman Meryl koos voor de rol van Joanna in Kramer Vs. Kramer, omdat ze kort daarvoor haar vriend John Cazale had verloren aan longkanker. Hij verwachtte dat ze door haar pijn in staat zou zijn de rol te spelen. Daarom sprak hij op de filmset tegen Meryl over Cazale, om haar te provoceren. Ook gaf hij haar een klap in haar gezicht tijdens een emotionele scène. Meryl zou hier woedend op hebben gerageerd.

Zowel Hoffman als Streep kregen een Oscar voor hun rol in de film uit 1978. Het book Her Again: Becoming Meryl Streep verschijnt in april.