Nieuws/Entertainment
432495
Entertainment

Irene Moors was het wachten zat

Irene Moors wist dat ze bij RTL de deur moest sluiten toen ze ruim een halfjaar werkloos thuis zat. Hoewel de presentatrice niet direct aan een overstap dacht, wilde ze ook niet veel langer op de reservebank zitten.

"In televisieland is een programma vaak een halfjaar van tevoren gepland. Dus aan het eind van vorig jaar wist ik dat ik zo nóg een halfjaar op die bank aan het zitten was. Ik ben op vakantie gegaan en kwam terug met het idee: het kan toch niet waar zijn dat mijn contract afloopt?", zegt Irene zaterdag in het AD. Ze koos uiteindelijk voor een overstap naar concurrent SBS6.

"Begin januari dacht ik: en toch is het gek. Ik heb geen contract meer, geen inkomen, geen programma dat eraan zit te komen en ik ga hier heel braaf wachten tot RTL mij belt. Er moeten meer kansen zijn", gaat ze verder. Irene wist dat er interesse van SBS was en ging op onderzoek uit. "Het ging heel snel, binnen 3,5 week tekende ik bij SBS. Het voelde lekker en spannend. Ik heb geen seconde getwijfeld: alles in me zei ja."