Nieuws/Entertainment
432496
Entertainment

Warm onthaal Parijs ontroerde Youp van 't Hek

Youp van 't Hek kon afgelopen weekeinde rekenen op applaus en gejuich in Parijs. Dat deed de van een hartoperatie herstellende cabaretier goed. "Het was waanzinnig."

Vertelde Youp na afloop aan RTL.

"Als je dan zo onthaald wordt. Om mijn collega Ivo Niehe te citeren: het was een onwaarschijnlijk groot succes", grapte Youp. Hij stond ruim een kwartier, langer dan hij van zijn artsen mocht, op het podium met Guus Meeuwis. Teksten als 'mijn hart zal blijven kloppen want ik ben echt niet te stoppen' werden met gejuich onthaald. "Het ontroerde me echt."

Guus en Youp zouden zaterdag en zondag samen optreden in L'Olympia, de bekende concertzaal in Parijs. De cabaretier moest echter afhaken wegens hartproblemen, in december onderging hij een zware operatie. "We hadden ons als jongens verheugd. En toen ging het niet door vanwege de medische malaise", vatte Youp de afgelopen maanden samen.

Hij gaf echter niet op en ging met zijn artsen in overleg. "Ik mocht echt maximaal een kwartiertje, dus ik heb er keurig twintig minuten van gemaakt."