Nieuws/Entertainment
432531
Entertainment

Janice Dickinson heeft borstkanker

Bij voormalig supermodel Janice Dickinson is borstkanker geconstateerd. De 61-jarige is vastberaden de ziekte te boven te komen. "Heb geen medelijden met mij. Ik ben er nog heel, heel lang", zegt ze in een interview met Daily Mail.

Janice kreeg ruim twee weken geleden te horen dat ze borstkanker heeft, nadat in haar borst een klein knobbeltje was ontdekt. "Ik vind het nog moeilijk om te zeggen", zegt het voormalig supermodel terwijl ze haar tranen wegslikt. "Het is nog steeds een schok. Ik ben soms erg bang, maar ik ga dit overwinnen."

Ze vreest niet zozeer voor zichzelf, maar meer voor haar familie. "Voor mijn twee kinderen, mijn verloofde en onze bijna vier jaar oude kleinzoon", zegt Janice. "Ik was aan het winkelen met mijn 22-jarige dochter toen ik het telefoontje kreeg. Ik wist toen dat ik moedig en sterk moest zijn voor haar." Toen Janice haar 28-jarige zoon belde, had ze het moeilijk. "Ik hoorde dat hij schrok. Dat was moeilijk, maar maakte me ook trots. Trots dat ik zoveel liefde ken."

Boodschap

Janice wil geen geheim maken van haar ziekte. "Ik doe dit voor alle vrouwen. Mensen kennen mij van realitytelevisie, de mode-industrie, ik was een van de eerste supermodellen. Als ik hiermee niet miljoenen vrouwen inspireer, dan snap je mijn boodschap niet."

Het voormalig model, dat ook nooit een geheim maakte van de plastische chirurgie die ze onderging, is vastbesloten de ziekte te overwinnen. "Ik ben Janice Dickinson en blijf hier nog heel, heel lang. Jullie zijn nog niet van mij af."