Nieuws/Entertainment
432575
Entertainment

Bob Geldof overwoog zelfmoord na dood dochter

Bob Geldof overwoog een einde aan zijn leven te maken na de dood van zijn dochter Peaches. Zij stierf in 2014 op 25-jarige leeftijd als gevolg van een overdosis.

"Ik maakte lijstjes. Zette de voor- en nadelen van in leven zijn tegenover elkaar", vertelt Bob in een interview met The Sunday Independent over de tijd na Peaches' dood. De 64-jarige muzikant was 'gelukkig' slim genoeg een vriend te bellen. "Ik vertelde hem over mijn rationeel irrationele gedrag. Hij zei: doe geen ontzettend stomme dingen. En kwam meteen naar me toe."

Terugblikkend denkt de 64-jarige Bob dat hij nooit echt serieus is geweest over zelfmoord. "Maar misschien was het op het moment zelf wel serieus."

Bob vertelde eerder in interviews al dat hij het geregeld nog moeilijk heeft met de dood van zijn dochter. Zo zei hij eerder dat hij Peaches' dood 'half' verwachtte en dat hij vaak terugdenkt aan het voorval en zich afvraagt of hij iets had kunnen doen om zijn dochters dood te voorkomen. "Je geeft jezelf de schuld. Jij bent als vader verantwoordelijk en duidelijk tekortgeschoten."