Entertainment/Sterren
434996783
Sterren

Harrison Ford: komende Indiana Jones echt m’n laatste

De 80-jarige Harrison Ford kroop voor de vijfde Indiana Jones-film weer in de huid van de beroemde avonturier, maar hangt Indy’s hoed daarna echt aan de wilgen. Op Disneybeurs D23 grapte de Hollywoodveteraan zaterdag voor een zaal vol uitgelaten fans: „Dit is het. Ik val nergens meer vanaf voor jullie.”

Ford werd emotioneel toen hij bezoekers van de fanbeurs in het Californische Anaheim toesprak. „Indiana Jones-films draaien om mysterie en fantasie, maar ze hebben ook een hart”, aldus de acteur die zichzelf daarna even moest herpakken. Onder enorm applaus ging hij verder: „We vertellen een heel menselijk verhaal, maar het is ook een film die je van je stoel zal blazen.”

De acteur speelde dr. Henry Walton ’Indiana’ Jones Jr. voor het eerst in Raiders of the Lost Ark uit 1981. In de jaren daarop volgden Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) en Indiana Jones and the Last Crusade (1989). In 2008 kwam Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit. De vijfde, nog titelloze film komt eind juni 2023 uit.

Ford schiep hoge verwachtingen voor zijn Indy-apotheose. „Ik kan met trots zeggen dat deze fantastisch is geworden”, stelde hij over zijn laatste Indiana Jones-project. Daarna wees hij naar medecastlid Phoebe Waller-Bridge en zei: „En dit is een van de redenen.” De Britse liet daarop weten dat ze „de tijd van haar leven” heeft gehad op de set van de komende film, maar dat ze af en toe moeite had Ford bij te benen. „Deze kerel heeft me uitgeput”, verklaarde de actrice lachend.