Nieuws/Entertainment
435566
Entertainment

Deelnemer ’Ik Vertrek’ overleden

ALHAURIN EL GRANDE - Ruim anderhalf miljoen kijkers van het populaire AVROTROS-programma ‘Ik Vertrek’ zagen in december hoe Joost Cobet (52) met zijn partner Susan Jans (45) in Spanje een bouwval omtoverde tot een luxe Bed & Breakfast.

Afgelopen zondag overleed Cobet tijdens een tour met zijn moutainbike aan een hartstilstand. De verslagenheid onder de Nederlanders én Spanjaarden is groot in het bergdorp nabij Málaga waar het sympathieke stel verrassend snel een groot sociaal leven wist op te bouwen.

Nog maar een paar weken geleden zagen de kijkers van ‘Ik Vertrek’ hoe Joost en Susan dapper hun werk opzegden en begonnen aan hun Spaanse avontuur. Een nieuw zonnig leven in hun schitterende B&B ‘Finca del Mundo’ in Zuid-Spanje. ,,Rijk word je er niet van, maar een leuk en gelukkig leven vinden wij nu belangrijker.’’

Dat duurde tot afgelopen zondag toen aan het leven van Joost abrupt een einde kwam. De twee deden onder andere mee aan ‘Ik Vertrek’ om een mooi document te krijgen uit een periode in hun leven.