Nieuws/Entertainment
436461
Entertainment

Hondenbaasje neemt Cesar Millan in bescherming

UPDATE 22:27 - Dog Whisperer Cesar Millan ligt onder vuur omdat hij een dierenhatende hond confronteerde met een varken, die vervolgens door de hond werd aangevallen. "Hij heeft ons juist ontzettend geholpen", vindt Sandy, baasje van de hond én het varken.

Menig trouwe kijker van Cesar's National Geographic-programma 'Cesar 911' viel van de bank toen zij zagen dat Sandy's agressieve Franse bulldog Simon - die al twee varkentjes een kopje kleiner heeft gemaakt - door Cesar bij een boerderijvarken werd gezet, waarop Simon een flinke hap uit het oor van het varken nam. Vele kijkers namen vervolgens contact op met op met de dierenpolitie in Los Angeles, met een aanklacht voor dierenmishandeling tegen Cesar als gevolg.

Sandy, het baasje van de dieren, springt voor haar hondenfluisteraar in de bres. Volgens haar heeft Cesar haar beestengezin juist gered door zijn actie, schrijft ze in een verklaring. "Ik heb Cesar ingeschakeld omdat Simon al zijn hele leven agressief is tegen andere dieren, waaronder mijn twee kleine hangbuikzwijntjes. Tijdens Cesar's training om Simon ander gedrag aan te leren, heeft mijn hond inderdaad één van mijn grote varkens in zijn oor gebeten. Maar, het varken was niet ernstig gewond en binnen een uur liepen Simon en het varken vredig samen in het het rond."

'Gezegend'

Sindsdien gedraagt haar Simon zich keurig tegenover al Sandy's dieren, waaronder haar twee kwetsbare hangbuikzwijntjes. "Ik voel me gezegend dat Cesar ons heeft willen helpen en ik vind het echt erg dat mensen wat er gebeurd is verkeerd hebben geïnterpreteerd. Ik heb een nieuw leven met Simon nu, en dat is allemaal dankzij Cesar. Hij is het beste wat ons had kunnen overkomen."

Meteen na de aanklacht kwam National Geographic, dat de show ’Cesar 911’ uitzendt, in het geweer. Ook de zender noemde de klachten overtrokken. "Zij hebben de context van de uitzending niet begrepen. Het biggetje is direct behandeld en de oppervlakkige wond heelde snel. Het dier heeft niets overgehouden aan het incident. De hond is dan ook niet overgeplaatst naar een ander baasje en hoefde ook niet te worden afgemaakt."

Update 22:27

Cesar liet tot zaterdagavond niets horen omdat hij voor zijn werk op reis was, maar heeft inmiddels ook een verklaring uitgegeven. "Mijn doel is om mensen te onderwijzen zodat er geen honden meer worden afgemaakt door fouten die wíj maken. Ik zal alles doen om het leven van een hond te redden. Ik gebruik dieren niet als aas. Het gebeurde allemaal heel snel en het was maar een krasje. Ik ben daar niet blij mee, maar ik ben wel blij dat de hond zich nu goed gedraagt. Ik ben blij dat ik de mensen heb getraind en ik ben blij dat het varken en de hond nu vrienden zijn."