Nieuws/Entertainment
436464
Entertainment

'Ik vermoed dat er zwarte magie in het spel is, hekserij'

Aerobics-goeroe Richard Simmons 'wordt gegijzeld'

Van de flamboyante aerobics-goeroe Richard Simmons (67) is al twee jaar geen teken van leven vernomen. Zijn vrienden vrezen het ergste....

Richard werd in de jaren '80 wereldberoemd toen hij in zijn loeistrakke aerobicsoutfitjes met succes probeerde mensen in beweging te krijgen met zijn videoreeks Sweatin' to the Oldies. Ook jaren later bleef Richard een graag geziene gast, aerobics-goeroe én 'motivational speaker' in televisieprogramma's, maar de laatste twee jaar twee jaar is Richard niet meer in het openbaar gezien. Zijn vrienden luiden de noodklok, want volgens hen wordt Richard - die te kampen zou hebben met depressies - tegen zijn zin vastgehouden door zijn broer, manager en huishoudster, die het vooral gemunt zouden hebben op zijn fortuin...

Verschillende vrienden spreken hun zorgen uit tegen Daily News. "We waren erg close, en eigenlijk wil ik dit niet in de openbaarheid brengen, maar we maken ons vreselijke zorgen", vertelt één van hen. "Zijn huishoudster Teresa houdt alle contact tegen. Hij heeft begrafenissen van goede vrienden gemist. Hij was iemand op wie je altijd kon rekenen, en nu is hij ineens van de aardbodem verdwenen? Er moet iets anders aan de hand zijn. Ik denk niet dat Richard zijn huis niet meer verlaat omdat hij dat zélf niet wil."

Contact verboden

Ook zijn goede vriend Mauro Oliveira weigert nog langer te zwijgen. De laatste keer dat hij Richard zag was in 2014. "Hij bibberde en zei tegen me dat hij geen contact meer met me kon hebben. Ik vroeg hem of die beslissing door zijn huishoudster Teresa was genomen en toen liet hij zijn hoofd hangen en zei: 'ja'. Ik denk dat Richard nu wordt gegijzeld door dezelfde mensen die hem al jaren in hun macht hebben. Ze pakken nu hun kans en maken misbruik van zijn kwetsbare psychische gesteldheid. Ze hebben alles overgenomen, zijn mailverkeer, álles. Zijn broer, de manager en Teresa. Die drie."

Voodoo

Volgens Mauro wordt er zelfs voodoo gebruikt om de flexibele multimiljonair onder de duim te houden... "Ik denk dat 'gekweld' het beste woord is om zijn toestand te beschrijven. Ik vermoed dat er zwarte magie in het spel is, hekserij. Dat kennen jullie niet", legt hij uit, "maar in de Braziliaanse en Mexicaanse cultuur - en Teresa komt uit Mexico -  is het heel normaal. Ze roepen geesten op, steken kaarsen aan... Ik heb zelf nooit meegedaan, maar ik heb het wel gezien..."

In 2015 werd de politie ingeschakeld om te checken of alles wel in orde was met Richard, maar volgens het rapport was hij oké, en dus werd de zaak afgedaan.

Zijn manager, volgens Richard's vrienden dus één van de boosdoeners, weet zich desgevraagd van de prins geen kwaad... "Na veertig jaar hard gewerkt te hebben, geniet hij thuis van zijn rust. Hij werkt nog steeds aan projecten, speciaal voor mensen die zijn hulp nodig hebben."