Nieuws/Entertainment
436490
Entertainment

Robert Downey Jr. trots op afgekickte zoon

Robert Downey jr. is apetrots dat zijn zoon Indio nu al bijna twee jaar drugs- en alcoholvrij is.

Zijn zoon werd bijna twee jaar geleden in een afkickkliniek opgenomen, toen hij twintig jaar was. Robert zelf had ook jaren te kampen met een drugsverslaving en werd in 1999 zelfs veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan hij maar een gedeelte hoefde uit te zitten.

Indio is inmiddels 22, clean en werkt hard aan zijn muziekcarrière, tot grote blijdschap van zijn vader. "Mijn zoon heeft felicitaties verdiend, en dat doe ik dan ook graag", schrijft Robert trots op Facebook. "Hij verslaat zijn verslavingen en zijn overgave aan zijn herstel is een inspiratie."

Robert vervolgt dat hij een hekel heeft aan nepotisme, maar het toch niet kan laten om een fragment van de muzikale talenten van zijn zoon bij de felicitaties te plaatsen. "Zo lang als wij ons kunnen herinneren, is Indio een muzikant. Ik probeer me er zo min mogelijk mee te bemoeien, omdat nepotisme meestal meer kwaad doet dan goeds. Alleen vandaag sla ik mijn principes in de wind, vertrouw mij en luister eens naar deze alleraardigste jongemannen."

 (function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));