Nieuws/Entertainment
436515
Entertainment

Erepenning Rode Kruis voor Eric Corton

Eric Corton heeft zaterdag in aanwezigheid van prinses Margriet het Kruis van Verdienste van het Rode Kruis ontvangen.

Corton kreeg de hoogste onderscheiding van het Nederlandse Rode Kruis vanwege zijn jarenlange inzet voor de hulporganisatie en vooral voor zijn indringende reportages over stille rampen die hij maakte voor 3FM Serious Request. Voorzitter Inge Brakman speldde de versierselen bij Eric op.

"Eric geeft het begrip menselijkheid, het kernbegrip van het Rode Kruis, op een prachtige manier inhoud en raakt daarmee jong en oud. Dat maakt hem als mens bijzonder, en als ambassadeur van onschatbare waarde voor onze organisatie”, zei Brakman.

Corton ging in 2005 voor het eerst met het Rode Kruis mee op reis naar een vluchtelingenkamp in Tsjaad. Hij raakte daarbij zo gemotiveerd, dat hij het jaar daarop ambassadeur werd voor het Rode Kruis. Tot en met 2014 ging hij voor 3FM Serious Request ieder jaar samen met het Rode Kruis op reis om op radio en tv aandacht te vragen voor een stille ramp.

"Als ambassadeur van het Rode Kruis neemt Eric zijn taak om de grondbeginselen van het Rode Kruis uit te dragen zeer serieus en hij doet dat altijd met veel charme en verve,” aldus Brakman.

In 2015 stopte Corton met 3FM Serious Request, maar bleef hij als ambassadeur verbonden aan het Rode Kruis. Sindsdien is hij onder meer actief om jongeren bij het Rode Kruis te betrekken.