Entertainment/Gossip
438796046
Gossip

’Collega’s willen niet meer samenwerken met James Franco’

Hoewel James Franco (43) voorheen zeer geliefd was onder collega’s en als een van de beste acteurs van zijn tijd werd bestempeld, lijkt het doek nu voor hem te vallen. Franco wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van ’me too’ praktijken en dat is voor een aantal collega’s genoeg reden om niet meer met hem samen te willen werken. Dit meldt The New York Post.

Ondermeer acteur/komiek Seth Rogen, met wie Franco meerdere projecten heeft gedaan, neemt openlijk afstand van de acteur. „Ik heb niet meer met hem samengewerkt en dat ben ik ook niet van plan in de nabije toekomst. Meer wil ik er niet over kwijt”, aldus Rogen, die ook een persoonlijke vriendschap met Franco onderhield. Woordvoerders van Franco wilden niet reageren op de uitspraken van Rogen.

Franco zou via sociale media berichten hebben gestuurd naar minderjarige meisjes, wat uitkwam nadat een van de meisjes dat publiekelijk deelde. Actrice Ally Sheedy, die bekend werd in de jaren ’80, liet in 2014 weten dat hij, samen met Christian Slater, de reden was om uit de entertainmentindustrie te stappen. Toen Franco in 2014 een Golden Globe won, twitterde Sheedy: „Och, daar zitten ze dan aan een tafel, met een ’Times Up’ speldje op hun jasje. De ironie is ver te zoeken. Vraag mij maar niet waarom ik uit dit vak ben gestapt.”

Na Sheedy’s tweet brachten meerdere actrices en modellen hun ervaringen met Franco naar buiten. „Ach James Franco, wat lief dat je een Times Up speldje hebt opgespeld. Weet je nog hoe je me een paar weken geleden vroeg of ik naaktscènes wilde doen in twee van jouw films en dat 80 euro per dag daarvoor een prima prijsje was?”, aldus Sarah Tither-Kaplan. Actrice Violet Paley reageerde: „Mooi speldje, James. Herinner je het moment nog dat je mijn hoofd richting jouw penis duwde in de auto en de keer dat je mijn 17-jarige vriendin vroeg om naar je hotel te komen, nadat je al eens was gesnapt met een minderjarige?.”