Nieuws/Entertainment
439011
Entertainment

Kinderen Anouk slachtoffer racisme

Om haar kinderen te beschermen haalde Anouk onlangs alle foto's van haar kroost van Instagram. "Ik kreeg zo veel racistische opmerkingen".

Dat legde de zangeres woensdag uit in de Qmusic-ochtendshow van Mattie en Wietze.

"Er zijn zo veel mongolen die het nodig vinden om op die foto's te reageren, dat is denk ik omdat ik nu in The Voice zit." Volgens Anouk werden haar kinderen 'kanker zwarte pietjes' genoemd en kreeg ze te horen dat haar kroost lijkt op stront. "Dat gaat me net te ver."

De zangeres was urenlang bezig alle reacties door te spitten. "Eigenlijk was ik elke dag alleen maar bezig die comments te checken en ze weg te halen zodat de kinderen dat niet zien. Ineens had ik zoiets van: daar heb ik geen zin meer in." En dus verwijderde Anouk alle kiekjes van haar kinderen en haar vriend Dominique Schemmekes, met wie ze haar zesde kind verwacht.

Jaren genoeg

Voorlopig is de zangeres ook van plan minder te delen via social media. "Nu ik in The Voice zit ben ik zo aanwezig, misschien moet ik het voor nu even laten. Ik zeg niet voor altijd, maar even wachten tot het een beetje voorbij is allemaal." Anouk heeft net haar eerste seizoen in de talentenjacht van RTL achter de rug, ook in de volgende reeks staat haar naam op een van de vier rode draaiende stoelen.

Anouk laat haar kinderen nog niet kennismaken met social media. "Zeker de oudste jongens weten wel wat er aan de hand is", zei de zangeres, wier oudste kind dertien jaar is. "Ze hadden al accounts, maar ik heb gezegd: doe nog maar even niet, wacht er nog maar een paar jaar mee." Facebook mogen de kinderen nog helemaal niet. "Ik heb zoiets van: daar hebben ze later nog jaren genoeg voor."