Entertainment/Film
439299608
Film

Duister gezinsverleden

’La quietud’ ✭✭✭

— Wat: drama

— Regie: Pablo Trapero

— Met: Bérénice Bejo, Martina Gusman, Gracelia Borges

Het ene moment lijkt hun relatie nog net zo intiem als vroeger, het volgende borrelt er valse jaloezie naar boven. Eugenia en Mia zien elkaar voor het eerst in jaren weer terug nu hun vader in kritieke toestand verkeert. Met alleen moeder Esmeralda als gezelschap, lopen de gemoederen in het ouderlijk huis op tot hysterische hoogtes.

In zijn nieuwste drama La quietud trekt regisseur Pablo Trapero het ene luikje na het andere open om etterende familiewonden bloot te leggen. Waarom heeft Esmeralda (sterke rol van Gracelia Borges) zo’n hekel aan Mia? En van wie is Eugenia nou zwanger? Niet alleen lopen er verschillende geheime liefdesaffaires door elkaar, maar ook het politieke verleden van Argentinië blijkt een ingrijpende rol te spelen.

Verdorven gezinsrelaties tijdens de militaire junta waren al een thema in Trapero’s uiterst beklemmende El clan (2015). Ditmaal spelen ze slechts mee als een schim uit het verleden. De manier waarop de Argentijn zijn drama uitstalt heeft intussen vooral veel weg van een soap. Maar dan wel met stijlvol camerawerk en opwindende acteurs. Leuke bijkomstigheid is dat hoofdrolspeelsters Bérénice Bejo en Martina Gusman verdomd veel op elkaar lijken.