Nieuws/Entertainment
439654
Entertainment

Marlijn Weerdenburg is graag imperfect

Voor het vierde seizoen van Danni Lowinski kruipt actrice Marlijn Weerdenburg met veel plezier in de huid van de slimme winkelcentrumadvocate. Ze omschrijft haar personage als “hartverwarmend, menselijk en klunzig met een hoog Bridget Jones-gehalte’’.

Marlijn: “Ik krijg zoveel leuke reacties op die rol van het publiek. Ze stapt gauw iemands hart in. Het leuke aan Danni Lowinski is dat ze iemand is die imperfect is.”

In het nieuwe seizoen dat maandagavond begint op SBS6, wordt voortgeborduurd op het personage. ‘’Danni wordt ook ouder. Ze gaat al aan kinderen denken en gaat twijfelen of ze nog wel iemand vindt. Ze neemt dat serieus.”

Nieuw in de cast zijn Sanne Vogel, Maarten Heijmans en Tim Murck. ‘’De serie blijft zich ontwikkelen met nieuwe acteurs en nieuwe regisseurs’’, zegt Marlijn, die nog geen genoeg heeft van werken in toga. ‘’De reacties van de kijkers kan ik echt niet missen. Ik krijg leuke reacties, die zijn echt te gek. Daar doe ik het voor.”

Dertigersdilemma

Marlijn gaat dit jaar ook aan de slag voor de publieke omroep. Voor de KRO-NCRV bedacht ze een nieuwe serie over het dertigersdilemma. Ze speelt zelf een rol in de dramaserie. ‘’Als ik ooit van het Danni Lowinski-plaatje af wil komen moet ik wel zorgen dat ik ook andere rollen speel.” Ook gaat ze voor de omroep human-interestprogramma’s presenteren.

Voordat het zover is, is ze vanaf 12 maart als deelneemster te zien in het nieuwe zaterdagavondprogramma It Takes Two op RTL4. Hierin tonen bekende Nederlanders zich van een nog onbekende kant door te gaan zingen. Marlijn heeft al behoorlijk wat zang-ervaring. De actrice vormt samen met Helge Slikker het duo Miss Molly & Me.