Nieuws/Entertainment
442606
Entertainment

Kate Middleton: ’George, ga praten!’

Kate Middleton wil niets liever dan dat haar kinderen prins George (2) en prinses Charlotte (9 maanden) in de toekomst durven te praten over hun emoties.

„Net als veel andere ouders zullen William en ik niet schromen om hulp voor onze kinderen te zoeken als zij dat nodig hebben”, schrijft de hertogin in haar blog voor Huffington Post. „We hopen dat we George en Charlotte kunnen aanmoedigen om over hun gevoelens te praten en hen kunnen stimuleren een steun te zijn voor hun vrienden."

Kate maak zich woensdag hard voor het belang van een goede geestelijke gezondheid bij kinderen. De vrouw van prins William is een dag lang hoofdredacteur van de Britse Huffington Post en schrijft dat het tijd is voor verandering.

“De mentale gezondheid van onze kinderen moet als even belangrijk worden gezien als hun fysieke gezondheid”, vindt Kate. Volgens haar schamen veel mensen zich ten onrechte voor hun kinderen als ze emotionele of psychiatrische hulp nodig hebben. “Er is niets ergers dan een jong kind dat worstelt met zijn of haar emoties of lijdt aan een psychische aandoening.”