Nieuws/Entertainment
443356
Entertainment

Drommels, drommels en nog eens drommels!

'De Baron' nog steeds overhoop met Bassie en Adriaan

Bassie en Adriaan leven al jaren in onmin met hun vroegere collega 'De Baron', oftewel acteur Paul van Gorcum. Het pijnpunt? Geld.

Paul (81), bij wie onlangs prostaatkanker werd geconstateerd, is van mening dat hij recht heeft op duizenden euro's aan inkomsten van Bassie en Adriaan. Ondanks het feit dat de kinderserie nog steeds populair is, houdt 'De Baron', net als vier andere bijrolspelers, geen cent over aan zijn bijdrage aan de serie. En dat steekt hem flink.

De drie stonden eerder al tegenover elkaar in de rechtszaal en Paul kreeg gelijk, maar de rechter besloot wel dat de drie onderling maar moesten beslissen hoeveel Paul en de andere vier acteurs nog moeten krijgen. Maar volgens Paul probeert het komische duo er met een fooi vanaf te komen.

Hij beweert dat hij en zijn vier medeacteurs samen bijna twee ton behoren te krijgen, maar Bas en Aad zijn niet bereid meer dan een paar honderd euro te betalen ... "Dat was een kulvoorstel!", vertelt Paul woedend. "Ik heb hier twaalf jaar keihard voor gewerkt. Je kunt over mij heen lopen, maar niet heen-en-weer! Ik ben beledigd en gekwetst."

'Smaad en laster'

Aad van Toorn (Adriaan), die samen met broer Bas ook de bedenker is van de serie, is zich echter van geen kwaad bewust. "Dit is laster en smaad. Het gaat alleen maar over een paar DVD's waar hij vijf minuten in te zien is!"

Waarschijnlijk spreken de heren elkaar binnenkort weer voor de rechter...