Nieuws/Entertainment

Rutte: ’Correspondents Dinner doodeng’

Premier Mark Rutte vond het doodeng dat hij woensdagavond live op de Nederlandse televisie grappen moest maken tijdens het eerste Nederlandse Correspondents Dinner. ''Doodeng, ik vind het echt heel spannend'', zei Rutte voor aanvang tegen RTL.

De premier had zich grondig voorbereid met zijn ambtenaren op het ministerie. ''Met humoristische collega's op het ministerie en met hulp van buiten, ja we hebben er vele tijd in gestoken. Een werkgroep? Nee, we hebben de afgelopen twee maanden permanent vergaderd met een crisisteam."

Het Nederlandse Correspondents Dinner vond plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In een toespraak spotte de premier met de pers, maar spaarde Rutte zichzelf ook niet. Zijn bijdrage werd gevolgd door een toespraak van stand-upcomedian Dolf Jansen.

’In drol getrapt’

Het uit Amerika overgewaaide evenement is een samenwerking van de redactie van College Tour, de NTR en de Parlementaire Persvereniging. Presentator Twan Huys nodigde in 2011 tijdens een uitzending van College Tour premier Rutte al uit, maar door de val van het kabinet kwam het er toen niet van. Rutte: ''Twan Huys vroeg met dit vijf jaar geleden. Inmiddels denk ik 'Ai in welke drol ben ik nou getrapt?'"