Nieuws/Entertainment

Barry Atsma en Kluun steunen stakende docenten

Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

De stakende leraren in het basisonderwijs hebben steun gekregen uit onverwachte hoek. Schrijver Kluun en acteur Barry Atsma hebben maandag op Twitter opgeroepen om een petitie te tekenen die oproept tot meer salaris en minder werkdruk voor de docenten.

Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

„Meer salaris en lagere werkdruk op scholen is absoluut nodig!!!” meldt Barry op Twitter. Kluun deelt ook een link naar de petitie. „Ouders die het volledig eens zijn met de lerarenstaking voor meer salaris en lagere werkdruk: teken”, roept de schrijver op.

Barry vertolkte de hoofdrol in de succesvolle verfilming van het boek Komt een vrouw bij de dokter van Kluun. Ook acteur Loek Peters, met wie Barry in de serie Penoza speelde, sloot zich aan bij de spontane oproep.

Wilhelmus

De leraren in het basisonderwijs leggen donderdag het werk neer uit protest tegen de lagere salarissen en de hoge werkdruk. Zij hebben het gevoel dat de politiek het onderwijs in Nederland geen prioriteit geeft.

Onderwijsbonden gaven maandag al aan in november twee dagen te gaan staken als de actie donderdag geen effect genereert. Het kabinet maakte recent wel bekend 270 miljoen euro extra uit te trekken voor de docenten, maar dat is veel te weinig, stellen de bonden.

Wat ook veel irritatie wekt bij docenten, is dat de formerende partijen weer extra minder belangrijke taken bij docenten willen leggen, zoals het leren van het Wilhelmus en het bezoeken van het Rijksmuseum.

Lees meer over