Nieuws/Entertainment
447562
Entertainment

Parkinson wordt ’Mr. Defilé’ fataal

Dick Passchier zou deze maand 60 JAAR GETROUWD zijn...

Een week voor zijn diamanten huwelijk overleed voormalig NCRV-coryfee DICK PASSCHIER (84) aan de gevolgen van Parkinson. De tv-ster was nooit zo’n showman en leefde al jaren teruggetrokken, maar drukte wel degelijk zijn stempel op de tv-geschiedenis en het jaarlijkse Koninginnedagdefilé…

Hij was één van de grote coryfeeën van de NCRV in de tijd dat de grote familiespelshows daar hoogtij vierden en FRANK MASMEIJER nog slechts van een carrière als showmaster bij die omroep kon dromen. Vrijdag overleed hij, DICK PASSSCHIER (84), aan de gevolgen van Parkinson. Hij werkte bij zijn omroep met andere illustere namen als JUDITH BOSCH (Tweekamp) en BAREND BARENDSE (Zeskamp) en maakte eens per jaar een uitstapje naar de NOS en Paleis Soestdijk om vanuit een moderne, mobiele studio naast het bordes live verslag te doen van het jaarlijkse defilé op Koninginnedag.

Was hij niet in Hilversum, dan bestierden Dick met zijn echtgenote COKS een winkel in rotan meubelen in Zwijndrecht. De televisiewereld hield hij liever een beetje op afstand.