Nieuws/Entertainment
447925
Entertainment

Downton Abbey-liefde: 'Lady Edith' valt voor bediende

Downton Abbey mag dan inmiddels afgelopen zijn, twee van de castleden zijn voorlopig nog niet van elkaar af.

Laura Carmichael, die in de immens populaire serie de rol van Lady Edith Crawley speelde, heeft haar hart verloren aan haar collega Michael Fox, die de rol van bediende Andrew Parker voor zijn rekening nam.

Iedereen op de set van Downton zag de bui al hangen, vertelt een ingewijde aan de Britse krant The Sun. "Het klikte meteen tussen Laura en Michael, maar in eerste instantie waren ze alleen vrienden. Al snel sprong de vonk over en inmiddels hebben ze een relatie. Het is nog pril, maar ze zijn erg gelukkig."

Dat ze door het einde van Downton Abbey niet meer meer samen hoeven te werken, maakt hun relatie alleen maar sterker, meent de bron. "Ze hebben nu veel meer tijd samen. Daarvoor waren ze allebei alleen maar aan het werk."

Laura's tv-zus Michelle Dockery (Lady Mary) verloor vorig jaar haar verloofde John Dineen aan kanker. Laura was Michelle's steun en toeverlaat tijdens die dramatische periode, vertelde laatstgenoemde destijds. "Ik had niet verwacht dat ik zó verdrietig zou zijn. Ik wilde ook niet weg van de set. Laura  had precies hetzelfde. Zij en ik bleven maar wat rondlopen. Uiteindelijk zijn we op een bankje gaan zitten en hebben samen even goed gehuild."