Nieuws/Entertainment
447975
Entertainment

Elton John: 'Mijn man is niet machtsgeil'

Elton John voelt zich soms wel eens een middeleeuwse koning, van wie de leden van de hofhouding verblind raken door geld en macht.

Dat vertelt de 68-jarige artiest in een interview met The Telegraph.

 

Volgens week komt Wonderful Crazy Night uit, het nieuwste album van John. Ter gelegenheid daarvan praat hij met de krant over zijn leven, wat bepaald niet wild te noemen is. “Mijn avonden bestaan uit de kinderen op bed leggen, ze voorlezen en dan samen met David dineren. Ik ga niet meer uit en ga op tijd naar bed. De jongens moeten om half negen weer op school zijn.”

 

Elton en zijn man David hebben twee kinderen via een draagmoeder, Zachary van vijf en Elijah van drie. Critici zijn niet zo dol op David, die steeds meer zaken regelt rondom de loopbaan van zijn man. Medewerkers die al tientallen jaren voor de artiest werken, worden in hoog tempo ontslagen.

 

Kritiek op zijn echtgenoot kan Elton echter niet verdragen: “Ik noem hem weleens Yoko. Mensen denken dat hij machtsgeil is, maar dat is niet zo. Sinds David de boel runt, maak ik weer winst. Ik voel me net een koning uit de middeleeuwen. Mensen zijn verblind door macht en geld. Ze ruziën over hun posities. David moet daar niks van hebben. Hij regelt alles goed, omdat hij van me houdt. Hij wil zekerheid voor ons gezin.”