Nieuws/Entertainment
448469
Entertainment

Incredibile! Sophia op haar 81ste!

Nog net zo adembenemend mooi als toen ze in de jaren vijftig de filmwereld veroverde, arriveerde Sophia Loren vorige week in de Via Condotti, de meest exclusieve winkelstraat van Rome.

De 81-jarige (!) Italiaanse schoonheid was in gezelschap van haar zuster MARIA, met wie ze een enorm hechte band heeft. Maar als de zussen hadden gehoopt op een rustig middagje shoppen, kwamen ze bedrogen uit.

Nog steeds wordt Sophia Loren overal waar ter wereld ze ook komt op handen gedragen en deze middag in Rome was daarop geen uitzondering. Dus toen de legendarische filmster een bezoekje bracht aan de Dolce & Gabbana-store, verdrongen de mensen zich rond haar auto, net als vijf decennia geleden toen ze aan het begin van haar succesvolle carrière stond.

Sophia bracht uiteraard niet zomaar een bezoekje aan Dolce & Gabbana. De tijdloze filmster kreeg vorig jaar van het Italiaanse ontwerpersduo een uniek cadeautje voor haar 81ste verjaardag: haar eigen kleur lipstick.

De kersenrode tint met de eenvoudige naam Sophia Loren Nr. 1 was voor design-ers Domenico Dolce en Stefano Gabbana een manier om hun grootste idool te eren en bedanken. „Sophia Loren is voor ons altijd een constante bron van inspiratie”, aldus het duo.

Dat Sophia op haar leeftijd nog zo’n beauty-campagne wist binnen te halen, verbaasde iedereen, behalve de diva zelf. „Je wordt als sekssymbool geboren, dat kun je niet worden. Dus als je ermee geboren bent, ben je het ook nog op je honderdste.”

Hoewel ze die leeftijd eerst nog moet zien te halen, weet Sophia intussen wel als geen ander wat het geheim van eeuwige jeugd is. „Dat geheim zit in je geest, je talent en de creativiteit waarmee je het leven en dat van de mensen waar je van houdt, invult. Als je die bron goed weet aan te boren, heb je ouderdom verslagen.”

Terwijl ze nog steeds door miljoenen aanbeden wordt dankzij haar schoonheid, is ze daar zelf altijd enorm nuchter over geweest. „Ik heb mezelf nooit mooi gevonden, maar ik hield wel van het leven, en dat helpt. Sexappeal is voor vijftig procent wat je hebt en vijftig procent wat anderen van je denken.”

Overigens is de D&G-campagne niet Sophia’s enige ’klusje’. Zo bereidt de superster zich voor op An Evening with Sophia Loren , een uniek avondvullend en once in a lifetime event waarbij ze openhartig over haar leven in Italië zal vertellen, haar huwelijk met haar ontdekker Carlo Ponti met wie ze 41 jaar getrouwd was, anekdotes uit haar filmcarrière en privéherinneringen. Het publiek krijgt de gelegenheid om via een tolk vragen aan haar te stellen.