448874
Entertainment

Bom onder LA The Voices…

Remko Harms: ’Voor mij is het KLAAR!’

Op het muzikale vlak verstaan de leden van LA The Voices elkaar weliswaar moeiteloos, op het persoonlijke vlak is dat duidelijk een stuk minder het geval! Opnieuw valt er namelijk een somber hoofdstuk toe te voegen aan de toch al roemruchte historie van het kwartet, nu Remko Harms (34) de band de rug heeft toegekeerd en bij de concurrent aan de slag gaat…

Bezoekers van de Aalsmeerse dinnershow Brooklyn Nights, hebben onlangs zonder het zich te (kunnen) realiseren een historisch feit meegemaakt: het voorlaatste optreden van LA The Voices met de bekende bezetting Peter Strykes, Roy van den Akker, Richy Brown en Remko Harms! Opnieuw blijkt er namelijk een conflict te zijn ontstaan tussen de mannen, en is er van close harmony nauwelijks nog sprake. Reden: blonde engel Remko Harms kiest zijn eigen pad en keert de groep de rug toe.

Remko: „Ik sta, uit mijn hoofd, nog voor één keer geboekt met de groep in Aalsmeer. En dan is het klaar voor mij”, vertelt Remko aan Privé. „Er komen momenteel zoveel mooie dingen op mij af, dat ik voel dat dit het moment is om helemaal voor een solocarrière te kiezen. Zoals je weet wil ik immers nog altijd de Céline Dion van Nederland worden.”

Een lange weg nog te gaan dus voor Remko, die zal beginnen met een wel heel frappante schnabbel. Binnenkort zal de zanger namelijk geregeld te zien zijn in de dinnershow Pandorra in Hilversum, de grote concurrent van het Aalsmeerse Brooklyn Nights. „Dat klopt, ik ga daar met regelmaat als vervanger aan de slag. Ik zie dat als een mooie kans en ik mag dat ook gewoon…”

Strikt juridisch staat het Remko inderdaad vrij om andere klussen aan te nemen, maar één en ander zou hem door Peter, Richy en Roy niet in dank zijn afgenomen, zeker niet omdat zij het nieuws over de transfer van hun maatje van een derde moesten vernemen. Zij hebben inmiddels zanger Robbert Besselaar bereid gevonden om Remko te vervangen en dat tot juni te blijven doen, wanneer het contract in Aalsmeer afloopt.

Grote vraag is echter wat er na die tijd moet gebeuren en of het vertrek van Remko niet de genadeslag voor de groep gaat vormen, die al eerder opzichtig wankelde in haar bestaan. Dit met name in 2013, toen frontman Gordon zijn microfoon aan de wilgen hing en nog nauwelijks een goed woord over had voor zijn oud-collega’s. De ruzie werd uiteindelijk opgelost, maar toen al sprak groepslid Roy zijn twijfels uit over de toekomst van LA The Voices vanwege het geringe aantal boekingen. De heren zetten door, natuurlijk ook in de wetenschap dat er in elk geval dus tot deze zomer wekelijks werk aan de winkel is in Aalsmeer. Vastigheid die straks ophoudt te bestaan en de grote vraag is of dat laatste straks ook niet gaat gelden voor de groep an sich